Otvoren i treći vrtić: u ‘Oblutku’ će se igrati 28 jasličara

0

Otvaranje novih vrtića stiglo je na pola puta, jer je u ponedjeljak na Blatinama otvoreno treće od planiranih šest zabavišta. Riječ je o vrtiću “Oblutak”, koji će svakodnevno pohađati 28 djece u dvije jaslične skupine, a uz pomoć malene Magdalene vrpcu je na svečanom otvorenju prerezao gradonačelnik Željko Kerum.
– U šest dana drugi put se otvara vrtić u sklopu Ustanove predškolskog odgoja DV “Cvit Mediterana”. U blizini se nalazi vrtić “More” pa je “Oblutak” dobio ime prema toj ustanovi, jer je oblutak dio mora.

oblutak_vrtic2-091109_thumb

Prostor je opremljen u skladu s pedagoškim standardima, a svima nam je drago vidjeti ga uređenog, jer je dugo vremena ovaj gradski prostor bio neugledan – ustvrdila je Mirjana Bakotić, ravnateljica Dječjih vrtića “Cvit Mediterana”. Gradonačelnik Kerum je istaknuo kako će se otvoriti još tri nova vrtića te da mu je uvijek drago doći na ovakve manifestacije, jer je to “lipa stvar”.

Pomoć socijali

– Zadovoljan sam napravljenim do sada. Malo smo kasnili jer, eto, desila se procedura. No ovo je dokaz da radimo i izvršavamo ono što smo obećali. Bez obzira na kritičare koji nam prigovaraju da nismo puno napravili, mi smo jedini u Hrvatskoj riješili problem s udžbenicima, otvaramo nove vrtiće, a penzionerima ćemo dati božićnice – istaknuo je splitski poteštat.

Uz to najavio je za dogodine još veći anganžman za socijalno ugrožene građane.

– Tu prije svega mislimo na ljude bez primanja, nezaposlene, za njih ćemo pokušati otvoriti nova radna mjesta – zaključio je splitski gradonačelnik.

Dogradonačelnica Anđelka Visković je pri puštanju u rad novoga predškolskog objekta kazala da se otvaranjem novih objekata i izmjenama u postojećim dječjim vrtićima ukupan broj odgojnih skupina povećao sa 198 na 217.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Vaš komentar

Napišite što mislite o ovoj temi...